Advocaat taartje

Een zeer makkelijk maar heerlijke taart. Heel snel te maken er zijn verschillende manieren om een advocaat taartje te maken dit is er een van.

advocaat taartjeBenodigdheden:
- 1 pakje vanille suiker
- kwart fles advocaat
- 3 eierdooiers
- 300 gram witte basterdsuiker
- 1 pakje roomboter
- 3 pakken lange vingers

Werkwijze:
Alles op kamertemperatuur laten komen voordat je begint met bakken.

Neem dan een mixer en mix de boter samen met de suiker en vanille suiker ongeveer 10 minuten totdat dit een luchtige massa wordt.

Daarna doe je de eierdooiers erbij. Doe dit een voor een. In tussentijd blijft de mixer gewoon aan. Vervolgens schenk je de advocaat er bij. Mix dit nu nog 5 minuten door elkaar.

Neem dan een springvorm en plaats hierin een laagje lange vingers. Zorg ervoor dat de gesuikerde kant van de lange vingers aan de bodemkant liggen. Boven de lange vingers breng je nu een laagje van je botermassa eroverheen.

Daarna leg je er weer een laagje lange vingers eroverheen. Dit keer zorg je ervoor dat de langer vingers even in sterke koffie gedoopt zijn aan de zachte kant.

Nu is de gesuikerde kant boven op en daar doe je weer een laagje crème bovenop. Herhaal dit totdat je crème op is maar zorg ervoor dat je eindigt met een laagje crème.

De advocaat taart moet je even laten opstijven in de koelkast voor tenminste 2 uur. Neem voor het nuttigen de taart uit de koelkast en versier hem naar smaak. Je kan er eventueel wat opgeklopte slagroom bovenop doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>