Banketstaaf

Banketstaaf is eigenlijk ook een soort gebak, de banketstaaf in dit recept bestaat uit bladerdeeg, spijs en walnoten. Banketstaaf wordt het vaakst gegeten met de feestdagen passen, sinterklaas en gedurende de kerstdagen. De bereidingstijd van dit recept is ongeveer 45 minuten.

banketstaafIngrediƫnten:
- 6 plakken bladerdeeg
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram gepelde walnoten
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 ei

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. 12 halve walnoten achterhouden en ongeveer 75 gram gebruiken om te vermalen samen met klein gesneden abrikozen, eetlepel citroenrasp en de helft van het losgeroerde ei.

Steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar verbinden en hierin 1/3 deel van het abrikozen-walnoot mengsel als een worstje leggen. De bladerdeeg oprollen en met wat water afdichten. Met de naad op de bakplaat leggen.

Afstrijken met ei en de walnoten over de staven verdelen. De bakplaat onder in de oven gedurende 25 minuten laten bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>