Chili Con Carne

Chili con carne is heerlijk en makkelijk te maken. Meeste mensen maken het zo uit een zakje of kant en klaar uit een potje. Met onderstaand recept is dat niet nodig. Het is heel simpel en nog lekkerder. Dit recept is voldoende voor 2 personen.

chili-con-carneBenodigdheden:
- een (groot) blik bruine bonen
- 250 à 300 gr. rundergehakt
- 1 grote rode paprika
- 2 flinke uien
- 2 (of meer) tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 bouillonblokje
- gedroogde chillipeper
- zout
- cayennepeper
- paprikapoeder
- eventueel sambal

Werkwijze:
Neem bij voorkeur een hapjespan. Bak het gehakt rul. Snijd ondertussen de uien en de paprika in niet al te kleine stukken en pers of snipper de knoflook. Voeg dit alles toe aan het gehakt (gelijk zodra je klaar bent met snijden). Laat dit even meebakken, terwijl je af en toe alles goed omroert. Kruid dit mengsel met het zout, de cayennepeper en de paprikapoeder (hoeveelheden naar eigen inzicht, maar niet teveel zout).

Maak de chillipeper heel fijn en voeg dit ook toe. Laat het mengsel met de kruiden nog even doorbakken. Voeg de inhoud van het blik bruine bonen toe. Als het vocht begint te koken, dan verkruimel je het halve bouillonblokje in het nat. Hierna moet je alles weer goed doorroeren, zodat de bouillon zich gelijkmatig wordt verdeeld.

Vervolgens voeg je de inhoud van het blikje tomatenpuree toe. Als dit alles warm is, dan proef je even. Als je van erg heet houdt kun je nog wat sambal (bijvoorbeeld oelek of brandal) toevoegen. Laat de chili nog in ieder geval een kwartier door pruttelen.

Je kunt de chili natuurlijk zo eten, maar je kunt er ook lekker vers stokbrood met (room)boter bij serveren!
N.B.: Je kunt chili ook erg goed een dag (of twee) van tevoren maken. Dat is handig als je op de dag zelf geen tijd hebt, maar het is ook nog erg lekker, omdat dan de verschillende smaken goed geïntegreerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>