Chocoladecake met chocoladesaus

imagesCAL3MS5K
Deze cake is heerlijk vol van smaak, en de saus maakt hem nog lekkerder! Chocoladeliefhebbers kunnen hier niet afblijven…..

Ingrediënten:
Voor de cake:
- 750 gram bloem
- 400 gram suiker
- 100 ml. zonnebloemolie
- 125 gram boter, gesmolten
- 160 ml. Griekse of Turkse yoghurt
- 80 ml. melk
- 5 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 el. cacao

Voor de chocoladesaus:
- 200 gram suiker
- 225 ml. melk
- 120 ml. zonnebloemolie
- 4 el. cacao

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en een mespuntje zout.

Klop in een andere kom het eigeel met de suiker, totdat het lichtgeel en luchtig is. Voeg vervolgens de yoghurt en de melk toe en klop tot een glad mengsel. Voeg nu de olie en boter toe en klop het wederom tot een glad mengsel. Schep nu met een houten lepel de bloem, de cacao (als het nodig is even zeven!) en de bakpoeder erdoor. Als het goed gemengd is, schep dan, beetje bij beetje, voorzichtig het eiwit erdoor. Niet kloppen met de mixer! Doe het deeg in een ingevette, rechthoekige bakvorm en zet hem 35 à 40 minuten in de oven, of tot een satéprikker er droog uitkomt als je in de cake prikt.

Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in de mengbeker van de mixer en mix tot een homogene, dikke saus ontstaat.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.

Snijd de cake in mooie vierkante stukken en schep op elk stuk een flinke lepel van de saus. Eventueel kun je het nog garneren met chocoladeraspsel van witte chocolade en nootjes.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>