Courgettesnack

images (21)

Courgettes zijn een gezonde, veelzijdige groente. Heb je een moestuin? Dan weet je dat je tijdens de oogsttijd een overvloed aan courgettes te verwerken krijgt, maar ook in de winkel zijn ze dan volop aanwezig en lekker voordelig. Een goede reden dus om er uitgebreid mee te experimenteren! Dit recept is een lekkere pittige snack voor bij de borrel of bij de brunch. Voor een vegetarische versie kun je de bacon of ham achterwege laten en vervangen door kleine stukjes zongedroogde tomaatjes, doe er dan wel wat extra zout en peper door.

Ingrediƫnten:
1 grote courgette, fijngeraspt
3 eieren
75 gram geraspte 20+kaas
1 kleine ui, gesnipperd
1 el olijfolie
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
100 gram bacon of ham, fijngesneden

Bereiden
Klop de eieren los en roer de overige ingrediƫnten erdoor. Vet een rechthoekige bakvorm licht in met olijfolie, doe het courgettemengsel erin en strijk de bovenkant glad. Bak een half uurtje in een voorverwarmde oven (180 graden). Snijd in passende snackrepen of -blokjes.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>