Forel (uit de oven)

Forel uit de oven is heerlijk voor op een zomerse dag. Lekker fris en goed te combineren met veel verschillende groenten. Onderstaand recept is voor 2 personen.

forel uit de ovenBenodigdheden:
- 2 forellen
- zout
- peper
- bieslook of dille (vers of diepvries)
- klontje boter

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Als het goed is, zijn de buiken van de forellen opengesneden en de ingewanden eruit gehaald. Als dat niet zo is, begin je daarmee. Vervolgens spoel je de vissen van binnen en van buiten af en dep je ze droog.

Hierna bestrooi je de buiten- én de binnenkant met zout, peper en bieslook (of peterselie). Leg op beide vissen een klontje boter en leg ze op een (langwerpige) ovenschaal. Schuif de schaal in de oven. De vissen moeten ongeveer (wel afhankelijk van de grootte) 25 minuten in de oven.

De tijd dat de vissen in de oven liggen, kun je goed gebruiken om bijvoorbeeld tagliatelle te koken (doe een beetje olie in het kookwater, dan plakt de tagliatelle niet zo aan elkaar) en broccoli, worteltjes of asperges.

Tip:
- Vooral als je broccoli of worteltjes erbij eet is het erg lekker om de tagliatelle te serveren met geraspte kaas.
- Eet liever geen sla bij vis. Bij de vertering ontstaat zo (schadelijk) nitriet in je lichaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>