Fruitspiesje

Fruitspiesje is een nagerecht die na zowat ieder maaltijd gegeten kan worden. Dit fruitspiesje is ook ideaal op te serveren bij een kinderpartijtje. Gezond en lekker daar kan men geen nee tegen zeggen. Dit recept is voor 8 fruitspiesjes en de bereidingstijd is plusminus 10 minuten.

fruitspiesjeIngredi├źnten:
- 2 plakken oma’s cake
- 75 gram melkchocolade
- 1 zoete mandarijn
- 1 Fuji appel
- 1 banaan
- 8 pitloze druiven
- 8 sat├ęprikkers

Bereiding:
Voor dat wij kunnen beginnen met het rijgen van de fruitspiesjes eerst al het fruit in stukjes snijden. Kortom de appel schillen en in schijfjes of blokjes snijden. De mandarijn in partjes, de banaan en kiwi in stukjes snijden.

Doe al het fruit gescheiden in allemaal kleine kommetjes. Vervolgens de 2 plakken oma’s cake in 16 vierkante stukjes snijden.

Rijg dan alle fruit stukjes aan elkaar, begin en eindig wel met een stukje oma’s cake.

Om de chocolade saus te maken verwarmen wij de chocolade samen met 3 eetlepels water in een pan. De chocoladesaus is gereed als de chocolade volledig gesmolten is.

Serveer de fruitspiesjes op een bord met wat chocoladesaus eroverheen.

Tips:
In plaats van de chocoladesaus kan er ook een kersensiroop bij geserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>