Fudge in 5 minuten

Met dit recept kun je binnen een zeer korte tijd een lekker fudge cake van pure chocolade maken. Je kunt eventueel ook gemalen walnoten aan de cake toevoegen als je de cake wat meer smaak wilt geven, maar ik wilde met dit recept gewoon een snelle simpele manier geven om een lekkere cake te maken.

Ingredi├źnten┬á:

  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje koffiemelk
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • een kwart theelepel zout
  • 1,5 kopje pure chocolade in kleine stukjes gebroken
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden :

1. neem een 20x20cm grote bakpan met bakpapier en zet deze aan de kant.

2. In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur combineer je de suiker, koffiemelk, boter en zout. Breng alles aan de kook waarbij je constant in de pan roert. Kook dit voor 4 tot 5 minuten of tot de mix dikker begint te worden. Haal nu de pan van het vuur. Roer de chocolade en vanille door de mix heen en blijf roeren tot de chocolade goed gesmolten is.

3. Giet de chocolade mix over in de voorbereide bakpan en plaats deze voor minstens 4 uur in de ijskast of de hele nacht. Haal de cake uit de ijskast en snij deze in 3x3cm vierkantjes. Je kunt deze nu direct opeten of bewaren in de koelkast in een lucht dichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>