Gado Gado

Gado gado is van origine een Indisch gerecht. Als het zo warm is dan heeft bijna niemand zin om een volledige maaltijd te eten. Dus is deze variant op een salade een welkome uitkomst. Heerlijk oosters en toch vullend.

Gado_gadoBenodigdheden:
- 1/4 witte kool
- 2 ons sperziebonen
- 1/4 bloemkool
- 2 tenen knoflook
- 1/2 verse rode peper
- 4 hard gek. eieren
- pindakaas
- stukje trassie
- 1 kleine ui
- 3 el. gefruite ui
- 1 theelepel djahé
- 1 theelepel laos
- 1 theelepels djinten
- 2 eetlepels tomatenketchup
- zout
- peper
- olie
- kroepoek(jes)

Werkwijze:
De groenten schoonmaken, snijden en half gaar koken. Laat de groenten in een zeef goed uitlekken. Leg de groenten op een platte schaal.

Doe olie in een koekenpan en fruit in de olie de gesnipperde ui met de peper, djinten, laos, djahé, knoflook en trassie. Voeg hierbij drie flinke eetlepels pindakaas en maak hier een dik papje van. Voeg nu 1,5 kopje water toe en de tomatenketchup. Maak van dit geheel een mooie pindasaus.

Zet je schaal waarop je je Gado gado gaat serveren in een voorverwarmde oven 5 minuten op 180°C. Leg vervolgens op de groenten de in partjes gesneden eieren.

Maak de pindasaus op smaak met nog wat zout en peper. Haal de schaal uit de oven, giet de saus over de groenten, strooi daarover de gefruite uitjes en de kroepoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>