Gefrituurde kip

Gefrituurde kip is een eenvoudig en overheerlijk gerecht. Zelfgemaakte gefrituurde kip is ook een ideale optie om niet naar de dure KFC te gaan. Dit recept is voor circa 6 porties en de bereidingstijd is 20 minuten.

gefrituurde-kipIngrediƫnten:
- 900 gram kipfilets
- 200 gram tarwebloem
- 1 los geklopte grote ei
- 200 gram gekruide paneermeel of broodkruimels
- 200 milliliter olijfolie (om te frituren)
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper (vers gemalen)

Bereiding:
Was als eerst de kipfilet met wat azijn of een verse citroen en spoel deze af met voldoende water. Snij de filet in stukken van ongeveer 3 bij 5 centimeter.

Neem dan een middelgrote schaal en vermeng daarin de tarwebloem, zwarte peper en de cacaopoeder. Klop vervolgens het ei los in een diepe bord en doe de gekruide paneermeel of broodkruimels in een ondiepe schaal.

Paneer de in stukken gesneden kipfilet een voor een door ze in het bloemmengsel te vermengen. Daarna de gepaneerde stukjes kipfilet door het los geklopte ei halen en als laatste ook door de gekruide paneermeel of broodkruimels halen.

Frituren van de kipstukjes:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur (bak) de goed gepaneerde stukjes kipfilet in circa 5 minuten gaar.

Zorg er wel voor dat er rondom een knapperige korst ontstaat. Als laatste de gefrituurde stukjes kip op een stuk keukenrol laten uitlekken.

Tips:
Eventueel kan ook een frituurpan worden gebruikt om de kip te frituren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>