Gekookte Mosselen

Een heerlijk Hollands recept, gekookte mosselen. De mosselen kan je op vele manieren maken, echter de basis voor gekookte mosselen blijft hetzelfde. De smaken en kruiden die je aan je bouillon voegt maakt net dat beetje extra. Mosselen kan je ook bakken maar in dit recept gaan we heerlijke gekookte mosselen maken. Onderstaand recept is voor 2 personen.

mosselenIngrediënten:
- 2 kg mosselen
- winterpeen
- 1 grote ui
- 1 prei
- peterselie
- droge witte of rode wijn
- zout
- peper
- 1 teen knoflook
- stokbrood of patat

Bereiding:
Doe een aantal uren van tevoren de mosselen in een emmer koud water en schop er af en toe tegen, zodat de schelpen een beetje open gaan (tijdelijk), waardoor het zand eruit kan spoelen. Zoek de mosselen uit (voor zover nodig). Dit houdt in dat je schelpen die open blijven staan (ook als je er tegenaan tikt) weggooit.

Snijd de ui in ringen, net als de winterpeen en de prei. Doe een laagje wijn (wit of rood naar smaak) in een grote pan en voeg de groenten toe. Knip hierboven de peterselie fijn (of strooi er gedroogde peterselie overheen) en pers er een teentje knoflook boven uit.

Doe zoveel mosselen in de pan dat de deksel nog dicht kan (dus eventueel de mosselen in twee etappes koken). Laat de mosselen (niet te lang) op laag vuur koken. Houd de mosselen in de gaten: als ze verkleuren en de schelpen staan zo’n beetje allemaal wijd open, dan zijn ze gaar.

Serveer de mosselen met stokbrood of patat (dat doen ze in Frankrijk en die combinatie is ook heel goed). Eventueel kun je er knoflook- of whiskysaus bij serveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>