Gemarineerde Lamsvlees reepjes

Gemarineerde lamsvleesreepjes is lekker als afwisseling. Het is snel gaar en de smaak is voortreffelijk. Onderstaand recept is voor 2 personen.

lamsvlees reepjesBenodigdheden:
- 350 gram lamsvlees (van de bout)
- drie kleine uitjes
- twee teentjes knoflook
- ketjap
- honing
- zout
- suiker
- drie lente-uitjes

Werkwijze:
Snijd het lamsvlees in reepjes en marineer deze reepjes in een saus van ketjap, honing, zout, suiker (de hoeveelheden moet je naar eigen smaak bepalen). Pel de uitjes en knoflook en snijd ze in kleine stukjes.

Verhit olie in een wok of pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui en knoflook. Laat ondertussen het vlees uitlekken en vang de marinade op. Voeg het vlees bij de ui en knoflook en laat het gaar worden.

Ondertussen snipper je de lente-uitjes.

Het overblijfsel van de marinade voeg je nu toe en het geheel bind je met maizena-water (1 eetl. maizena met een klein laagje water goed door elkaar roeren, zodat er geen ‘klonten’ maizena meer in het kopje zitten).

Als je het maizena-water door de lamsvleesschotel hebt geroerd, voeg je de gesnipperde lente-uitjes toe. Dit alles laat je door en door warm worden.
Dit gerecht is erg lekker met (zilvervlies)rijst en peultjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>