Gepofte aardappelen met garnalen

imagesCAE0K848Gepofte aardappelen zijn altijd lekker. Met wat gestoofde groenten erbij zijn deze gepofte aardappelen met garnalen een volledige maaltijd. Gezond, makkelijk, lekker en ook helemaal niet duur!

Ingrediƫnten

4 grote aardappelen
125 g Roomkaast met tuinkruiden
2 eetlepels melk
200 g roze garnalen
paar sprietjes bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Schrob de aardappelen goed schoon, droog ze af en prik ze in met een vork. Leg ze op keukenpapier in de magnetron en laat ze op 600 Watt in 15 minuten bijna gaar worden. Je kunt ze ook poffen in de oven. Verpak ze dan afzonderlijk in aluminium folie leg ze in een het oven.

Laat ze daarna nog 10 minuten rusten. De ovenaardappelen gewoon in aluminium folie en de magnetronaardappelen leg je in een theedoek.

In de tussentijd kun je de groenten koken/stomen, bijvoorbeeld peultjes of sugarsnaps.

Roer de roomkaas los met de melk en meng de garnaaltjes er doorheen.

Snijd de aardappels aan de bovenkant in en druk ze iets open. Leg elke aardappel op een bord, schep het garnalenmengsel erop en knip er wat bieslook over. Leg de gestoomde groenten ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>