Gevulde Champignons

Een lekker recept voor Champignons gevuld met Parmezaanse kaas, Roomkaas, Thijm en Knoflook. Dit voorgerecht is snel en simpel te maken waarbij je echt versteld zult staan van de heerlijke smaak.

champignons-met-kaas

Ingrediënten (6 porties) :
200 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
3 teentjes fijngemaakte knoflook
3 theelepels verse fijngehakte thijm
200 gram Roomkaas
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Een kwart theelepel zout

Bereiden :
1. Voorverwarm de oven op 200 graden

2. Maak de champignons schoon zodat er geen vuil overblijft en verwijder de stam. Plaats de champignon hoeden op een apart bord. Hak vervolgens de stammen zeer fijn.

3. In een middelgrote koekenpan verhit je de olie op middelmatig vuur. Voeg de knoflook toe en kook deze tot je het aroma begint te ruiken, circa 30 seconden. Voeg nu de fijngehakte champignonstammen toe. Kook dit samen waarbij je regelmatig roert, tot deze zacht beginnen te worden en een bruin kleurtje beginnen te krijgen, circa 5 minuten. Voeg de verse thijm toe en kook nog een minuutje door en haal het gerecht van het vuur.

4. In een middelgrote kom, mix je de roomkaas, parmezaanse kaas en de eerder gemaakte champignonstam mix door elkaar heen. Breng deze mix op smaak met zout en roer nogmaals alles goed door elkaar.

5. Plaats de hoeden van de champignons op een bakplaat en vul deze goed met de eerder gemaakte kaasmix tot de hoeden een beetje overlopen ermee. Bak deze vervolgens in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot de roomkaas op de bovenkant bruin begint te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>