Gevulde paprika met rijst

Gevulde paprika is naast lekker ook een evenwichtig gerecht. Dit komt mede doordat alle 3 basiselementen (vlees, groente en rijst) in dit gerecht aanwezig zijn. Dit recept is voor 4 personen de bereidingstijd is 30 minuten.

gevulde-paprika-met-rijstIngrediënten:
- 4 paprika’s (zoek de grootste uit)
- 400 gram rijst
- 500 gram magere rundergehakt
- 1 blikje mais
- 4 plakjes jonge kaas
- 1 fijngehakte teentje knoflook
- 1 fijngesneden sjalotje
- sambal
- ketchup

Voorbereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen die op de verpakking zijn aangegeven.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook 1½ liter water in een water koker of een pan.

Bereiding:
Als eerste snijden wij de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder dan de groene stam en de zaden. Zet de paprika’s in een pannetje en giet de 1½ liter gekookte water over de doormidden gesneden paprika’s heen

Let wel, de paprika’s moeten ondergedompeld zijn. Laat de paprika’s dan circa 5 minuten rusten en haal ze hierna uit het gekookte water en doe ze in een ovenschaal.

Ondertussen het gehakt rullen en voeg dan de fijngehakte knoflook en fijngehakte sjalotje toe tijdens het rullen. Breng het gehakt op smaak met de ketchup en wat sambal.

Als laatste uitgelekte mais toevoegen en roer het geheel goed door elkaar. Zet het vuur wat lager en na plusminus 10 minuten is het gehakt klaar.

Vul hierna de paprika’s voor de helft met rijst en de ander helft met het gehaktmengsel. Leg dan een plakje jong e kaas op de gevulde paprika’s en doe ze dan in de voorverwarmde oven.

Na 10 minuten de gevulde paprika’s uit de oven halen en serveren.

Tips:
Om de presentatie wat mooier te maken gebruik dan verschillende kleuren paprika’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>