Gevulde Paprika

Gevulde paprika zijn een heerlijke variatie op een doorsnee maaltijd. Het oogt leuk en is ook nog eens super gezond. Zowel kinderen als volwassenen zullen hiervan smullen. Ik heb er voor gekozen om 4 grote gevulde paprika’s te maken maar je kan ook kleine paprika’s vullen en ze dan serveren als voorafje. Onderstaand recept is voor 2 personen.

gevulde paprikaBenodigdheden:
- 4 grote paprika’s (kleur maakt niet uit; ze moeten wel even groot zijn)
- 2 handjesvol rijst (geen snelkookrijst)
- zakje grove soepgroenten
- 350 gram hoh of rundergehakt
- 2 flinke uien
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 flinke aardappel
- paprikapoeder/zout/peper

Bereiding:
Snij uit de paprika de steelaanzet (voorzichtig want ze moeten heel blijven) en haal de zaadlijsten eruit. Maak een mengsel van de gehakt, gesnipperde uien, soepgroenten, rijst (niet voorgekookt) en de kruiden.

Vul hier de paprika’s mee en schuif een stukje geschilde aardappel onder de rond van de opening zodat de vulling er niet uit kan koken. Zet de paprika’s rechtop in een pan zodat ze bijna onder water staan en kook de paprika’s in een uurtje gaar. Heerlijk met brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>