IJstaart

Dit is een fantastisch gerecht op een kinderverjaardag! Voor kinderen is deze ijstaart een heerlijk gerecht, maar het is ook erg populair onder volwassenen.

ijstaartIngrediƫnten:
- 1 liter vanille-ijs
- 1 liter chocolade-ijs
- 1 liter aardbeienijs
- 2 repen witte chocolade
- 2 repen pure chocolade
- 90 gram Maltezers
- 75 gram witte marshmallows
- Spikkels (gekleurd strooisel voor softijs)

Bereiding:
Maak alle repen chocolade tot fijne snippertjes met een rasp, maar hou ieder soort chocolade apart. Maak kleine brokjes van de Maltezers.

Doe het chocolade-ijs samen met de snippers witte chocolade in een kom en laat dit zacht worden. Als het ijs zacht is roert u de snippers goed door het ijs.

Schep het chocolade-ijs in een ronde taartvorm met een doorsnee van ongeveer 23 centimeter. Maak het oppervlak glad met een spatel. Dek het af met folie en plaats het in de vriezer tot het weer stevig is.

Doe het vanille-ijs samen met de snippers pure chocolade in een kom en laat dit zacht worden. Als het ijs zacht is roert u de snippers goed door het ijs.

Haal de taartvorm uit de vriezer (als het ijs stevig is) en bestrooi het met de stukjes Maltezers.

Schep hier het vanille-ijs overheen en maak het oppervlak glad met een spatel. Dek het weer af met folie en plaats het opnieuw in de vriezer tot het ijs stevig is.

Herhaal de laatste twee stap met de marshmallows en het aardbeienijs.

Als het ijs weer stevig is, kunt u het opdienen. Bestrooi de taart met spikkels voordat u het serveert.

Tips:
Als je een stevige onderkant wilt, kunt je kiezen voor een onderkant van biscuit. Dit kan je gemakkelijk zelf maken met biscuitmix.

De pure chocolade is te vervangen met melkchocolade voor een lichtere smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>