Jachtschotel

Een jachtschotel is een lekker hoofdgerecht dat alle ingrediënten van een voedzame maaltijd bevat. Het gerecht bestaat namelijk uit aardappels, rundvlees en groenten.

jachtschotelIngrediënten:
- 1250 gram kruimige aardappels
- 400 gram rundvlees
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 2 sneetjes ontbijtkoek
- 2 beschuiten
- Een kwart liter vleesbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 70 gram boter
- Nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Bereiding:
Kook de aardappels gedurende twintig minuten met wat zout tot ze gaar zijn. Snij de uien in stukjes en de paprika in reepjes. Maak blokjes van de plakken ontbijtkoek.

Snij het vlees dwars op de draad, zodat er stukjes ontstaan. Verwarm 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin het blees tot het bruin ziet. Bak de stukjes ui en paprika op het laatst even mee.

Voeg Provençaalse kruiden, zout, peper en vleesbouillon toe en schep de blokjes ontbijtkoek door het mengsel. Laat het geheel gedurende tien minuten zachtjes sudderen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg hier 25 gram boter en wat melk aan toe, zodat er een smeuïge aardappelpuree ontstaat. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Verkruimel de beschuiten. Vet een ovenschaal in met boter en schep het vlees en het vocht uit de pan hierin. Verspreid de puree over het vlees en strooi hier de beschuitkruimels over.

Verdeel de rest van de boter over de bovenkant van de jachtschotel. Plaats het daarna gedurende 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin ziet.

Tips:
- Het rundvlees kunt u vervangen door vlees van een ree of hert.
- Voor iets meer smaak kunt u een fijngehakte rode peper aan het gerecht toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>