Kaasplankje

Een echt origineel kaasplankje met Italiaanse en Hollandes kaas. Dit kaasplankje samenstellen doen wij met vier verschillende soorten kaas namelijk: Gorgonzola, Pecorino Romano, Parmezaanse kaas en Bettinne Blanc.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

kaasplankjeIngrediƫnten:
- 150 gram geitenkaas (Betinne Blanc)
- 25 gram Parmezaanse kaas (stukje)
- 100 gram Pecorino romano
- 100 gram Gorgonzola
- 30 gram pijnboompitten
- 1 Italiaans stokbrood

Bereiding:
Eigenlijk komt er niet veel kookwerk aan te pas, om dit dessert op tafel te brengen. Een paar handelingen zijn echter wel nodig om dit kaasplankje aantrekkelijk te maken.

Als eerste de pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan, dit gaar vrij snel, in ongeveer 4 minuten zijn ze al mooi bruin. Doe ze op een bord en laat ze afkoelen.

De kazen van te voren uit de koelkast halen en ze op kamertemperatuur laten komen. De Pecorino en de Gorgonzola l in 4 puntjes snijden. De Parmezaanse kaas in niet te kleine stukken hakken, mag best wat grof.

Doe de kaas op een bord. De geitenkaas heeft wel een behandeling nodig. Haal de korst van de kaas en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vervolgens van de geitenkaas bolletjes maken. Dit gebeurt met de handen, wel de handen vochtig maken met water en zo van elk stukje kaas een bolletje vormen.

Doop een kant van het bolletje in de pijnboompitten en de andere kant in de Parmezaanse kaas. Bij een kaas-dessert behoort stokbrood.

Kies een echt Italiaans brood hier voor uit. Bijvoorbeeld een walnotenstokbrood (ciabatta di noci) dit stokbrood is voorgebakken te koop.

Verwarm de oven op 200 graden C en bak het stokbrood af in ongeveer 10 minuten.

Tips:
Verdeel de kaas over 4 houten kaasplankjes, en serveer het warme knapperige walnotenstokbrood er bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>