Kalfsrollade

Een kalfsrollade is een feestelijk stuk vlees. Meestal voor speciale gelegenheden wordt de kalfsrollade gebraden. Dit recept is voor 6 personen en de bereidingstijd is plusminus 3 uur.

kalfsrolladeIngrediënten:
- 2 kilogram kalfsrollade van de schouder
- 8 plakken bacon
- 1 teentje knoflook
- 120 gram boter
- 4 eetlepels Franse mosterd (Dijon)
- 1 theelepel tijm
- 2 deciliter witte wijn (droog)
- peper en zout

Bereiding:
Let er op bij de aankoop van het vlees dat het niet gekruid is. De kruiden worden er volgens het recept bij gedaan. De rollade wordt gebraden in de oven, dus deze kan alvast voorverwarmd worden op 180 graden C.

Het teentje knoflook in plakjes snijden. Deze plakjes worden in het vlees gestopt, door met een mes kleine sneetjes te maken en daarin het plakje knoflook te doen.

Doe het verdeeld rondom de gehele rollade.Het vlees inwrijven met de mosterd, en daarna de tijm, peper en zout er over strooien. Laat het 5 minuten even intrekken.

Vervolgens de rollade “verbinden” met de plakken bacon. Zorg er vooral voor dat de bacon goed vast zit, dit kan met een prikkertje vastgezet worden.

De boter even smelten en met een kwastje over de bacon en het vlees smeren. Als de rollade rondom ingesmeerd is, wacht dan een paar seconden, en smeer het nogmaals in. Ga door op deze manier, totdat alle boter op is.

Plaats nu de rollade op de braadslee en schenk de wijn er bij. Zet het vlees in de oven. De braadtijd is ongeveer 2 ½ uur, het ligt aan het gewicht van het vlees.

Normaal gesproken wordt er een ½ uur gerekend voor elke 500 gram vlees. Schep af toe de rollade over met de wijnsaus.

Tips:
Na het braden de rollade even laten bekoelen, zo’n kleine 15 minuten is voldoende. Snijdt nu het vlees in plakken en leg ze op een ovale schaal, en schenk de wijnsaus er over. Serveer met een frisse salade, en een vers gekookte pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>