Kip met kersen

Kip met Kersen is lekker fris. De kersen zijn weer volop te vinden. Een heerlijk zomers gerecht voor 2 personen.

Benodigdheden:
- 2 kippebouten
- 1 klein potje kersen op lichte siroop
- 1 dl rode wijn (ongeveer)
- bloem
- zonnebloemolie
- zout
- peper
- kaneel
- klein beetje knoflookpoeder

Bereiding:
Ontvel de kippebouten, hak ze bij het gewricht in tweeëen en bestrooi ze met bloem. Doe een beetje zonnebloemolie in een (hapjes-)pan en schroei de bouten dicht (dit duurt hooguit een minuut).

Strooi een beetje peper, zout en knoflook over de bouten. Voeg de inhoud van het potje kersen toe (inclusief de siroop) en doe er vervolgens ongeveer een theelepel kaneelpoeder bij. Voeg vervolgens zoveel wijn toe dat de stukken bout ongeveer voor 3/4 onder ‘water’ staan. Breng dit aan de kook.

Wanneer het kookt kan de vuurbron laag. De kip moet nu ongeveer 20 tot 30 minuten stoven. Keer de stukken kip regelmatig om. Wanneer de kip bijna van het bot loslaat (dit is goed te zien aan de ‘poot-stukjes’) dan is hij klaar.

Serveer de kip met versgemaakte patat (of gefrituurde aardappelblokjes) en broccoli of sperziebonen.

N.B.: Als je zonder alcohol wilt koken (of je hebt geen wijn in huis) dan kun je de wijn ook vervangen door water. Het smaakt dan wel iets anders, maar het is dan nog steeds heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>