Kippenpoten in de oven

kippenpoten in de oven zijn zowel een hoofdgerecht als een lekker borrelhapje. De ingrediënten voor het marineren kunnen naar gelang uw smaak aangepast worden door er meer of minder van te gebruiken. In dit recept gaan wij uit van 3 kippenpoten per persoon.

kippenpoten-in-de-ovenIngrediënten:
- 15 Kippenpoten
- Zoete chilisaus
- Sambal
- Limoen
- Ketjap
- Honing
- Geraspte gember

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereiding:
Haal bij de slager goede kwaliteit kippenpoten. Doe ze in een ruime kom zodat de marinade straks goed verdeeld is.

Giet er een flinke scheut chilisaus overheen en doe naar smaak ketjap erbij. 1 of 2 theelepels sambal is genoeg om de kippenpoten pikanter te maken. U kunt uiteraard ook een verse peper fijnsnijden (zonder zaadjes) i.p.v. de sambal.

Doe dan een halve limoen erover uit persen en een eetlepel honing. Rasp daarna verse gember eroverheen. Zorg dat alle kippenpoten goed in de marinade liggen en laat dit een paar uur staan.

Hierna boter in een braadpan doen zorg ervoor dat de pan groot genoeg is voor alle kippenpoten zodat ze tegelijk bruin worden. Laat beiden kanten bruin worden en haal de kippenpoten direct uit de pan en leg ze in een ovenschaal, doe de braadboter erbij die nog in de pan is achtergebleven.

Ongeveer 30 – 40 minuten in de oven (hangt af van de grootte en dikte van de kippenpoten). U kunt tussendoor controleren of de kippenpoten goed zijn door de grootste eruit te halen en even in te snijden, zodra het glanzend wit is zijn de kippenpoten goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>