Lendenbiefstuk met kippenlevertjes in madeirasaus

Lendenbiefstuk met kippenlevertjes in madeirasaus zeer luxe gerecht. Perfect voor een avondje gepland met eters. Onderstaand recept is voor 2 personen.

lendebiefstukBenodigdheden:
- 2 lendebiefstukjes
- 2 grote aardappels
- 150 gram kippenlevertjes
- madeira (miniatuurtje o.i.d.)
- teen knoflook
- zout
- peper
- kippen runderbouillon (ongeveer 2 dl)
- bloem
- ‘groene’ kruiden
- zure room
- bieslook
- stukjes en plakjes ontbijtspek
- haricots verts

Werkwijze:
Doe de grote aardappels in de oven (met magnetron) op 200 C. Bak de kippenlevertjes een beetje aan in veel boter. Dan afblussen met (redelijke hoeveelheid) madeira. Voeg vervolgens de knoflook toe.

Schroei de lendenbiefstukjes in de pan dicht, en kruid ze dan met zout en peper en zet ze even in de oven bij de aardappels (magnetron uit). Voeg de bouillon aan de saus toe (kippen runderbouillon), bind de saus met wat bloem en kruid het nog wat met ‘groene’ kruiden (bijvoorbeeld bieslook of peterselie).

Leg het lendenbiefstukje op een (warm) bord, doe er wat kippenlevertjes op en giet de saus er overheen.

Serveer dit met haricots verts in spek (eerst de boontjes koken en dan een ‘bosje’ in een plakje ontbijtspek wikkelen) en met de gepofte aardappelen met zure room, waardoor je bieslook en stukjes spek roert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>