Monchoutaart

Monchoutaart is een eenvoudige en lekkere taart, die op diverse manier gemaakt kan worden. Zo kan er gevarieerd worden met de bodem en de topping.

In dit recept hebben wij gekozen voor een monchoutaart met een bodem van bastognekoeken en kersen vlaaivulling als topping. Er kunnen ongeveer 10 personen genieten van de monchoutaart en de bereidingstijd is circa 30-40 minuten.

monchoutaartIngrediënten:
- 120 gram basterdsuiker
- 200 gram Bastognekoeken
- 200 gram Monchou
- 250 milliliter slagroom
- 175 gram roomboter of plantaardige margarine
- 1 blik vlaaivulling kersen
- 1 zak slagroom versteviger

Benodigdheden:
- Beslagkom
- Mixer
- Keuken weegschaal
- Spatel
- bak- of springvorm 24 cm

Bereiding:
Verkruimel de bastognekoeken met behulp van een mixer of keukenmachine en verwarm daarna de roomboter op een laag pitje totdat de het gesmolten is. Zorg er el voor dat de roomboter niet verkleurt.

Vermeng dan de verkruimelde bastognekoeken met de gesmolten roomboter en aansluitend het koek en botermengsel verdelen over de bodem van de springvorm en strijk dit glad met een spatel of bolle kant van een lepel.

Zet de springvorm een aantal minuten in de koelkast zodat het kan rusten. In de tussentijd beginnen wij met de vulling van de monchoutaart.

Meng de 200 gram monchou samen met de 120 gram bastardsuiker tot dat er een smeuïge geheel ontstaat.Daarna de slagroom samen met het zakje slagroom versteviger stijf kloppen en dit toevoegen aan de smeuïge monchou en voorzichtig met de hand vermengen.

Verdeel vervolgens het monchoumengsel gelijkmatig over de uitgeharde bastognekoek bodem. Laat daarna het geheel minimaal een uur en afgedekt in de koelkast opstijven.

Na het opstijven en een uur voor het serveren de vlaaivulling garneren (verspreiden) over de monchoutaart. Zet de taart vervolgens weer een uur in de koelkast en haal vlak voor het serveren de taart uit de springvorm. Dit in verband met het mogelijk uitlopen van de vlaaivuling.

Tips:
Er zijn verschillende vlaai vullingen verkrijgbaar zo kunt u variëren met de topping.

Daarnaast kan in plaats van vlaaivulig ook jam gebruikt worden. Let er wel op dat de taart niet te zoet wordt.

De bastognekoeken kunnen ook vervangen worden door verkruimelde tarwe biscuitjes of kokoskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>