Noedelsoep met spicey kip

Een snel en makkelijk maar zeker lekker gerecht is een noedel soep. Deze kan je eindeloos combineren hieronder mijn favoriet.

noedelsoepIngrediënten:
- 140 gram droge noedels
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels geraspte gember
- 1 rode chilipeper
- 4 stukjes kippendij filet zonder bot en vel
- 1 eetlepel rijstwijn
- 700 ml warme groentebouillon
- 4 kastanje champignons
- 1 theelepel donkere zoute soya saus
- 2 theelepel zoete soya saus
- 2 theelepels rijst azijn
- 1 theelepel maizena poeder
- handje vol taugé
- 2 bosuien

Bereiding:
Neem een kleine pan en kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna goed af met koud water zodat ze niet te zacht worden. Sprenkel dan een beetje olie erover en maak de noedels los met de vingers zodat ze niet aan elkaar plakken. Verdeel in 2 diepe kommen.

Snij dan de volgende ingrediënten fijn: chilipeper zonder zaadjes, kippendij filet in blokjes, bosuien fijn snijden en de kastanje champignons in plakjes. Maak een papje van de maizena door er 1 eetlepel water bij te doen dit hebben we straks nodig voor de saus.

Verwarm nu een wok en verhit hierin de olie. Zodra het begint te roken ga je beginnen met de gember en de chilipeper te roerbakken. Voeg na een paar seconden de kip toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten. Zodra je ziet dat het vlees een beetje bruin begint te worden voeg je de rijstwijn toe en blijf je roeren gedurende 3 minuten.

Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt gaan de champignons erbij tezamen met de zoute soya saus, zoete soya saus en de rijst azijn.

Laat dat goed koken om vervolgens de saus wat dikker te maken gaan de het maizena papje erdoorheen doen. Blijf nu op een hoog vuur continu roeren zodat de swaus dikker wordt. Als dat gebeurd doe je de taugé erbij en driekwart van de gesneden bosuien.

Schep dan nu de soep over de noedels, garneer het nog met de overgebleven bosuien en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>