Omelet

Een omelet kennen wij in verschillende soorten, in dit recept maken wij een basis omelet die naargelang de wens uitgebreid kan worden met aardappelen, spekjes, kaas en verschillende soorten groenten eraan toe te voegen.

omeletIngrediƫnten:
- 2 eieren,
- koksroom (of melk),
- peper,
- zout

Bereiding:
Pak een maatbeker en doe daar de 2 eieren. Kijk hoeveel dl. je hebt en doe daar de helft koksroom bij.

Klop dit met een garde los, en doe er naar smaak peper en zout bij.

Pak een pan en smelt een klein klontje boter erin. De boter mag niet bruin worden! Doe de eieren in de pan en laat het langzaam stollen, draai de pan rond zodat de ei aan 1 kant ga liggen. Met een palletmes zorg je ervoor dat alles netjes blijft liggen (zie afbeelding).

Laat het nu ongeveer 1 minuut bakken aan 1 kant en schud dan de omelet om. Zorg ervoor dat de omelet niet uit elkaar valt. Je kunt eventueel met het palletmes de omelet omdraaien.

Laat de andere kant ook ongeveer 1 minuut bakken en zorg dat de omelet licht bruin is. Serveer dit nu met een paar boterhammen.

Tips:
Laat de omeletten niet te lang bakken, ze zijn het lekkerste als het schuimig van binnen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>