Ossenhaas met Broccoli

Ossehaas met Broccoli is heel simpel en heerlijk. De kruiden zijn basic waardoor je de smaak van broccoli samen met ossenhaas heerlijk kan proeven. Onderstaand recept is voor 2 personen.

OSSENHAAS MET BROCCOLIBenodigdheden:
- 300 g ossehaas
- 400 g broccoli
- 1 ui
- 1/4 l bouillon
- 1 el sojasaus
- 1 plakje verse gember
- 2 el olie
- 2 el maizena
- zout
- peper

Bereiding:
Snijd het vlees ‘loodrecht op de draad’ in dunne plakjes. Meng 1 el maizena met 2 eetlepels water en 1 eetlepel olie. Leg het vlees in dit mengsel en roer het even om.

Was de broccoli en snij de stelen in dunne plakjes. Verdeel de rest in roosjes. Schil en hak de ui en gember fijn. Breng 2 liter water aan de kook, kook daarin de broccoli kort (de broccoli moet nog knapperig zijn).

Verwarm een beetje olie in een pan. Fruit er de ui en de gember in. Voeg er het rundvlees bij en laat dit al roerend 1 minuut bakken op een hoog vuur. Neem het vlees uit de pan, maar zorg dat het warm blijft (bijv. in een oven op 75 °C).

Verwarm de rest van de olie, doe daar de broccoli bij en meng dit met de bouillon, de sojasaus, de ui en de gember.
Los 1 el maizena op in een beetje water en bind het broccolimengsel hiermee. Breng op smaak met zout en peper.

Leg het vlees op een schotel, giet er het broccolimengsel over en dien dit op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>