Ouderwetse melkpudding

images (3)
Deze overheerlijke pudding maakte mijn oma vaak. Voor mij een dubbele traktatie want als zij de pudding in de schaaltjes had gedaan, mocht ik de pan uitlikken! Voor deze pudding gebruik je het liefst volvette melk, dan krijg je namelijk die heerlijke romige smaak. Variƫren kun je door er wat cacao aan toe te voegen of wat oranjebloesemwater voor een Oosters tintje. Afgedekt in de koelkast blijft deze pudding ongeveer 4 dagen goed.

Ingrediƫnten:
750 ml volle melk
5 flinke eetlepels maizena
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker

Bereiden:
Breng ongeveer 2/3 van de melk in een ruime pan aan de kook. Doe de rest van de melk in een kommetje en roer er de maizena door. Voeg dit, als de melk kookt, al roerende aan de melk toe. Blijf roeren en zet het vuur iets lager; het mag niet aanbranden. Roer de suiker en vanillesuiker erdoor. Laat het even door pruttelen op laag vuur, tot de pudding begint in te dikken. De pudding is nu nog redelijk vloeibaar, meer een soort beslag. Giet de pudding in 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Eventueel nog een haf uurtje in de koelkast laten opstijven.

Garneer met geroosterde amandelen, rozijnen en een snufje kaneel of, als je er oranjebloesemwater door hebt gedaan, met gemalen pistachenootjes en kaneel.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>