Paddenstoelen stoofpot

Een heel bijzonder gerecht met maar liefst vijf verschillende soorten paddenstoelen worden in deze stoofpot verwerkt. Dit recept is voor 6 personen en de bereidingstijd is 2,5 uur.

paddestoelen-stoofpotIngrediënten:
- 500 gram uien
- 500 gram paddenstoelen (gemengd; eekhoorntjesbrood, champignongs, shi-takes, oesterzwammen,boleten)
- 1 kilogram fricandeau
- 1 kilogram pompoen(alleen het vlees)
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 potje zure room
- ½ liter bouillon (kruiden)
- port (rode)
- zeezout
- peper
- olijfolie

Bereiding:
Voor de bereiding zijn 2 braadpannen nodig. In de eerste pan wordt het vlees gebakken. Snijdt het vlees in kleine stukjes en bak ze in wat olijfolie bruin.

De uien, sjalotten en de knoflookteentjes fijn snijden, en deze mee bakken. Het vruchtvlees van de pompoen eveneens in kleine stukjes snijden, doe ze bij het vlees en giet de kruidenbouillon er bij.

Kook het even op, en gelijk laag zetten. Laat het zo even staan. De paddenstoelen schoonmaken, laat ze zoveel mogelijk heel, alleen als er erg grote bij zijn ze wat kleiner snijden.

In de ander pan de paddenstoelen in olijfolie zacht bakken. Als ze gaar zijn, uit de pan halen en bij de vleespan voegen. Zet het vuur hoog en kook het mengsel op.

Als het kookt de port er bij doen, de drie theelepeltjes kruiden, peper en wat zeezout. Roer het goed door, en zet het laag. Laat zo het gerecht ongeveer 1 ½ uur zachtjes pruttelen.

Wel zo nu en dan roeren. Als de kooktijd o mis de zure room er door roeren, en eventueel nog wat peper en zout.

Tips:
Breng het gerecht over in een ruime, diepe schaal, en serveer het direct. Zet rondom de schaal kleine schaaltjes met rijst, parmezaanse kaas en salade.

De gedroogde paddenstoelen moeten even geweekt worden voordat ze gebruikt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>