Parelhoenbouten met frambozensaus

Onderstaand recept is voor 4 personen en leent zich uitstekend voor een chique diner. Combineer het heerlijke recept naar smaak met eigen variatie.

parelhoenboutjesBenodigdheden:
- 4 parelhoenbouten
- 250 gram verse frambozen
- 500 gram witte asperges
- 3 ons peultjes
- sla
- 750 gram ‘A-Partjes’
- rode port
- 1 el citroensap
- 3 el suiker
- zout
- peper

Werkwijze:
Maak de asperges en de peultjes schoon en kook deze gaar. Zet ondertussen de frituurpan aan en frituur de ‘A-Partjes’ als het vet ongeveer 180 ┬░C heet is. Snijd de sla fijn en maak er (bij voorkeur) een frambozendressing bij (ingredi├źnten bijv.: olie, frambozenazijn, frambozenjam, gemberpoeder, suiker, zout, peper).

Pureer de frambozen, op 4 na, in een keukenmachine en meng deze met een flinke scheut rode port, 3 el. suiker, een el. citroensap, zout en peper. Laat dit mengsel even staan. (Je kunt dit al goed proeven als het nog koud is, de smaak verandert na het opwarmen niet zo erg meer.)

Dep de parelhoenbouten met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Verwarm wat margarine met wat olie in een koekenpan en bak daarin de parelhoen. Die mag van buiten best goud-bruin worden, maar hij mag niet helemaal gaar zijn, want dan wordt ie taai.

Als de parelhoenbouten goed zijn, wikkel je ze in aluminiumfolie.
Verwarm de frambozensaus in het achtergebleven bakvet, maar zorg ervoor dat het niet teveel indikt (ongeveer een minuut verwarmen is lang genoeg).

Als de saus warm is, schep je wat hiervan op de vier (voorverwarmde) borden. Hierop leg je de parelhoenbouten. Op elke parelhoenbout leg je een verse framboos. Je garneert dit met de asperges en peultjes.

Je serveert hierbij verder dus nog gefrituurde ‘A-Partjes’ en sla met een frambozendressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>