Pastaschotel

Pastaschotel met kabeljauw en prei is een overheerlijke en gezond pasta. Het aantal ingrediënten lijkt overweldigend, maar dat valt zeker mee. Het recept is bedoeld voor zes personen.

pastaschotelIngrediënten:
- 250 gram spiraalmacaroni
- 200 gram kabeljauwfilet
- 250 gram prei
- 1 kleine ui
- 6 deciliter melk
- 1 deciliter droge witte wijn
- 40 gram bloem
- 40 gram boter
- 50 gram wittebroodkruim
- 50 gram belegen kaas
- 2 takjes selderij
- 3 takjes peterselie
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel mosterd
- 6 zwarte peperkorrels, gekneusd
- Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snij de ui in vieren en snij de prei in stukjes. Doe dit samen met de selderij, de peterselie, de laurierblaadjes en de peperkorrels in een pan met zes deciliter melk.

Haal de pan van het vuur als de melk net kookt. Leg de visfilet erin en dek het af. Kook de macaroni tot het beetgaar is en giet het af.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit boter in een hapjespan en voeg de prei toe. Roerbak dit gedurende drie minuten.

Roer de bloem erdoor en laat het geheel gedurende een minuut pruttelen.

Haal de visfilet uit de melk en snij het in stukjes van ongeveer twee centimeter. Zeef de melk en voeg dit toe aan de prei.

Voeg de wijn en de mosterd toe en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook.

Haal het prei-mengsel van het vuur en voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een ovenschaal in met boter en verspreid hierin de macaroni. Schep het prei-mengsel hierop en doe hetzelfde met de kabeljauw.

Meng het broodkruim en de kaas en bestrooi hiermee het mengsel in de ovenschaal. Plaats de schaal in de oven gedurende dertig minuten. Haal het daarna uit de oven en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tips:
De kabeljauw kunt u ook vervangen door schelvis of koolvis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>