Pastinaaksoep

Pastinaaksoep is een romige soep met mimolette en hazelnoot. Het hoofdingrediënt pastinaak is een ongeveer 20 centimeter lange wortelgewas met een lekkere zoete anijsachtige smaak en het heeft een crème-witte kleur. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 50 minuten.

pastinaaksoepIngrediënten:
- 1 gesnipperde ui
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 grote geschilde pastinaken
- 130 gram belegen mimolette
- 30 gram hazelnoten
- 50 gram plantaardige boter
- 80 gram verse room
- 1½ liter water
- peper en zout

Voorbereiding:
- De ui pellen en versnipperen.
- De 2 pastinaken schillen en in blokjes snijden.
- De hazelnoten in een doek fijn stampen.
- De helft van de mimolette raspen.

Bereiding:
Smelt als eerst de 50 gram boter in ene pan en fruit hierin de gesnipperde ui tot dat deze glazig geworden is. Voeg dan de geraspte aardappelen, de in blokjes gesneden pastinaak en de helft van de fijngestampte hazelnoot toe aan de uien.

Laat het geheel al roerend circa 5 minuten bakken. Giet hierna 1½ liter water in de pan en kook het geheel 30 minuten.

Haal de soeppan van het vuur als de kooktijd verstreken is en laat het geheel lichtjes afkoelen. Mix vervolgens de groeten in de verkregen bouillon en voeg dan de geraspte mimolette.

Mix wederom tot dat er een romige soep ontstaat en breng de romige soep op smaak met wat peper en zout. Hierna de room door de soep mengen en opnieuw verwarm op een zacht vuur tot net aan het kookpunt.

Schaaf in de tussen tijd de rest van de mimolette met een dunschiller. Vervolgens de soep van het vuur halen en verdelen over 4 soepkommen.

Als laatste wat hazelnoten en enkele mimolette schilfers over de pastinaaksoep strooien en onmiddellijk opdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>