Salade met aardbeien

Ook een lekker recept voor bij de warme maaltijd? Probeer dat eens deze salade met aardbeien. Deze salade met aardbeien is heerlijk bij kipfilet met gebakken aardappels, maar ook bij kaasfondue!

salade-met-aardbeienIngrediënten:
- sla (bijv. frisé-, ijsberg-, veldsla of een combinatie)
- 250 gram aardbeien
- zonnebloemolie
- azijn
- suiker
- aardbeienjam
- peper

Bereiding:
Was de sla en laat hem uitlekken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de grote in vieren en de wat kleinere in tweeën.

Houd twee flinke aardbeien achter. Meng de stukjes aardbei door de sla. Doe vier eetlepels zonnebloemolie in een dressing shaker en voeg hier anderhalve eetlepel azijn aan toe, wat gemalen zeezout en versgemalen peper.

Snijd de achtergehouden twee aardbeien en hele kleine stukjes en doe deze ook in de shaker. Doe hier een eetlepel aardbeienjam bij en shake dit goed.

Proef de dressing en voeg als laatste smaak suiker naar smaak toe. Serveer de salade met aardbeien bij de warme maaltijd.

Tips:
Eventueel reepjes brie en/of cashewnoten toevoegen aan de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>