Schelvis

Schelvis is een van de kabeljauwachtigen en heeft net als kabeljauw vast visvlees, het visvlees iets zachter van structuur. Schelvis wordt vaak gebruikt voor de bereiding van vissoepen. In dit recept gaan wij de schelvis naturel bakken.

schelvisIngrediënten:
- 300 gram schelvis
- 3 kleine tomaatjes
- 1 winterwortel
- 1 bosuitje
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel Honing
- 2 kleine eieren
- 2 eetlepeks maïzena
- Peper
- Olijfolie

Bereiding:
Sinaasappel uitpersen. Er is minimaal 100 ml. Sap nodig, dus eventueel een tweede sinaasappel gebruiken. Tomaat ontvellen. Winterwortel raspen. Bosuitje fijn snijden.

De eieren in een kom doen en los roeren. Peper toevoegen en de winterwortel en bosui erdoor doen. De maïzena per lepel over de wortel strooien en snel door de massa roeren.

Een pan op de laagste gasstand warm laten worden en 1 el olie er in doen. De Wortel in de pan scheppen en drie of vier wortelkoeken vormen.

De sinaasappel aan de kook brengen en de honing toevoegen. Paar minuten laten pruttelen en inkoken. Dan de tomaten er in leggen. Af en toe overgieten met de sinaasappelsaus.

De Schelvis naturel aanbakken in olie. Een maal draaien (de vis valt makkelijk uit elkaar). De tomaat, wortelkoek en vis op het bord leggen en de sinaasappel over de schelvis uitgieten.

Als aanvulling is hierbij lekker een portie peultjes of sugar snaps, gekruid met Aromat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>