Schnitzel

Deze gevulde schnitzel heeft een typische Italiaanse smaak en is zonder al te veel aankleding erg lekker. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 20 minuten.

schnitzelIngrediƫnten:
- 4 plakjes Parmaham
- 4 kalfschnitzels
- 25 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika (rood)
- 2 takjes peterselie
- 3 sprietjes bieslook
- 1 bosje asperges (groen)
- 1 deciliter witte wijn (droog)
- 4 eetlepels salie (gedroogd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- 1 pak spaghetti
- peper en zout

Bereiding:
De schnitzels met peper en zout kruiden. Doe de eetlepel bloem op een bord en wentel de schnitzels er door. Klop het teveel aan bloem er af.

Leg de schnitzels op een ander bord en breng de salie aan, alleen maar aan 1 kant. Neem een plak Parmaham en leg deze op de salie-kant. Vouw nu de schnitzels dubbel en steek ze vast met een prikkertje.

Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels snel aan beide kanten bruin.

Haal ze uit de pan en leg ze wederom op een bord. Pak ze met bord en al in de aluminiumfolie en houdt ze even apart.

Laat het vet in de koekenpan en doe de wijn er bij, evenals het stukje boter. Roer dit goed door, kook het even door en houdt het warm.

Inmiddels de spaghetti koken volgens de aanwijzing op het pak. Kook ook de asperges, zodat spaghetti en asperges bijna tegelijkertijd gaar zijn.

Maak nu een sausje voor de spaghetti als volgt; in een beetje olijfolie de fijngehakte knoflook, de stukjes paprika en de stukjes bieslook fruiten.

Schep als laatste de fijngehakte peterselie er door. Meng deze saus door de gare spaghetti.

Doe op elk bord 1 schnitzels en schenk de wijnsaus er over. Serveer met de aangemaakte spaghetti en de groene gekookte asperges. Als extraatje nog een mandje met stukjes stokbrood.

Tips:
In plaats van spaghetti kan de schnitzel ook geserveerd worden met aardappelen, patat of rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>