Slagroomtaart

De welbekende slagroomtaart is een echt klassiek Hollands banketbakkersproduct. Het is namelijk lekker zoet, is fruitig en goed gevuld. Een slagroomtaart eigenlijk mag niet ontbreken op een verjaardag. Een zelfgemaakte slagroomtaart smaakt altijd iets lekkerder dan die van de banketbakker vandaar dit recept.

slagroomtaartIngrediƫnten:
- 5 eieren
- 125 gram basterd suiker
- 100 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- slagroom
- abrikozenjam
- chocolade versieringen
- gedroogde amandelen

Bereiding:
Klop de eieren, basterdsuiker en de bakpoeder 20 minuten met een mixer. Hierna voorzichtig de gezeefde bloem en maizena erin roeren.

Doe het deeg in een ingevette springvorm en zet de taart 1 uur in het midden van een voor verwarmde oven op 160 graden. Laat daarna de taart afkoelen en snij de taart met een taartsnijder in twee helften.

Besmeer vervolgens de 2 helften met jam en slagroom, leg de taart helften weer op elkaar en smeer de buiten rand in met slagroom en bestrooi het dan met de gedroogde amandelen.

Als laatste de bovenkant insmeren met slagroom en spuit hierop een toefjes slagroom. Gebruik uw creativiteit en versier de taart met chocolade en stukjes fruit naar keuze.

Tips:
De abrikozenjam kan ook vervangen worden door andere smaken jam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>