Sneeuwpudding

images (26)
Wij zijn echte toetjesmensen en de koelvakken in de supermarkten liggen er dan ook vol mee. Maar zelf een heerlijke pudding maken is natuurlijk veel leuker en bevat geen enge chemische toevoegingen. Daarbij komt dat het helemaal niet moeilijk is. Hieronder volgt een eenvoudig recept, dat superlekker is. Giet er een scheutje (kant en klare) frambozen- of aardbeiensaus over voor een mooi kleurtje.

Ingrediƫnten

90 gram maizena
750 ml melk (liefst volle)
1 vanillestokje
80 gram suiker
3 eiwitten

Bereiden

Roer de maizena los met enkele eetlepels van de koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met het vanillestokje erin. Voor meer smaak snijd je het vanillestokje in de lengte in. Schenk het maizenamengsel al roerend bij de melk en laat het geheel ongeveer 4 minuten doorkoken. Verwijder het vanillestokje en roer de suiker door de melk.

Klop de eiwitten heel stijf. Neem de pan van het vuur en schep het eiwit voorzichtig door de pudding. Vul een met koud water omgespoelde puddingvorm ermee. Laat de pudding volledig afkoelen en zet hem dan in de koelkast om volledig koud en opgestijfd te worden. Stort de pudding op een met koud water omgespoelde schaal en serveer met de saus.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>