Spinaziepesto stamp met verpakte kabeljauw

Spinaziepesto stamp met verpakte kabeljauw is een verrassend lekker gerecht. Daarnaast bevat de spinaziepesto stamp met verpakte kabeljauw alle ingrediënten voor een gezonde en evenwichtige maaltijd.

spinaziepesto stamp met verpakte kabeljauwIngrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 500 gram spinazie (diepvries, gesneden)
- 1 eetlepel pesto
- ½ bol mozzarella
- 1 ei
- 300 gram kabeljauwfilet
- 4 plakken seranoham
- ½ theelepel knoflookpoeder
- vloeibare boter

Bereiding:
Aardappelen en eitje koken. Kabeljauwfilet omwikkelen met seranoham en in de verhitte vloeibare boter aanbakken. Intussen oven voorverwarmen 50/70°C.

De kabeljauw 5 minuten bakken en daarna in een schaaltje in de oven plaatsen. Spinazie bereiden en zorgen dat er een beetje aanhangend vocht overblijft.

De gekookte aardappelen prakken en samen met een eetlepel pesto en een beetje knoflookpoeder goed vermengen met de spinazie.

De mozzarella klein snijden en pas net voor het serveren door de stamp mengen. De stamppot mooi op een bord leggen, een paar plakjes ei erop leggen en de verpakte vis er tegenaan zetten.

Tips:
Heb je erg veel tijd dan is een lepel paprika-puree een leuke aanvulling over de vis. Dit maak je door de paprika te roosteren boven een gaspit of in een hete oven. Vel verwijderen en met een staafmixer pureren (of eventueel door een zeef wrijven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>