Spinazietaart

Deze hartige spinazietaart is bedoeld voor vijf tot zes personen. De voorbereiding duurt 5 minuten, het koken zelf duurt 45 minuten. In totaal duurt het dus 50 minuten.

spinazietaartIngrediënten:
- 2 eetlepels melk
- 3 geroosterde en geperste teentjes knoflook
- Een kwart theelepel citroen peper
- 1 grote tortilla
- 3 kopjes verse spinazie
- 7 grote eieren
- Een halve theelepel zout
- 50 gram van uw favoriete kaas, dit kan van alles zijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de eieren, melk, knoflook, citroenpeper en zout in een kom en zet deze aan de kant.

Vet de taartvorm in met zachte boter. Leg de tortilla in de taartvorm en druk deze voorzichtig aan. Hij hoeft niet perfect plat tegen de vorm aan te liggen.

Strooi een half kopje kaas op de tortilla en strooi de resterende kaas en de spinazie in lagen om en om op de tortilla. Druk het geheel voorzichtig aan.

Giet het eimengsel over het gerecht. Pas op dat er geen ei buiten de tortilla komt, want dit kan ertoe leiden dat de tortilla vast plakt aan de taartvorm.

Doe het in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten. U weet dat het gerecht klaar is wanneer u een vork in het midden van de taart steekt en deze er weer schoon uit komt.

Gebruik een scherp mes om de spinazietaart in taartpuntjes te snijden en serveer het gerecht warm.

Tips:
- Als u gebruikmaakt van een glazen taartvorm, hoeft u deze niet in te vetten.
- In plaats van knoflook kunt u ook ¼ kop uien gebruiken .
- U kunt tevens drie plakjes gebakken spek in stukjes snijden en door het gerecht mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>