Spinazietaartjes

Spinazietaartjes met geitenkaas en paprika is een lekker gerecht met een Provençaalse smaak. Dit recept is voor 2 spinazietaartjes en de bereidingstijd is circa 45 minuten.

spinazietaartjesIngrediënten:
- 1 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 smalle rolletjes (ca. 400 g) zachte jonge geitenkaas
- 150 gram dunne plakjes ontbijtspek
- 1½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- olijfolie
- ½ pak (450 g) bladspinazie
- 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden °C. Snijd de ui in ringen, snipper de knoflook, snijd de paprika in reepjes en de geitenkaas in dunne plakjes.

Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Neem het spek uit de pan, houd 4 plakjes apart en verkruimel de rest. Bak ook de uitjes, de helft van de knoflook en de paprika ca. 10 minuten zachtjes op laag vuur. Voeg een halve eetlepel Provençaalse kruiden toe.

Verhit de olijfolie en bak hierin gedurende 1 minuut de rest van de knoflook. Voeg de spinazie toe en verwarm deze 10 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de rest van de Provençaalse kruiden toe.

Zet 2 ringen (van ca. 10 cm doorsnee en 5 cm hoog) op 2 ovenvaste borden. Vul deze achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, de spinazie, nog 1/3 van de geitenkaas, het paprikamengsel, het overige deel van de geitenkaas en de rest van de kruiden.

Laat de taartjes tussen de 10 en 15 minuten warm worden in de oven. Verwijder de ringen en leg op elk taartje 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek.

Tips:
Als variatie kan de spinazie vervangen worden door andijvie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>