Visgerecht met Wijn

In dit gerecht wordt makreel gebruikt. De makreel die bij velen alleen bekend is als gerookt, is een vis waar bijzondere gerechten mee gemaakt kunnen worden. Dit recept afkomstig uit de Italiaanse keuken is een gerecht waarbij de vis in zijn geheel in de oven bereid wordt. Doordat de makreel een vette vis is, blijft het vlees heel sappig en smakelijk. De vis moet vers zijn om dit recept uit te voeren. Succes is verzekerd als “gehandeld” wordt zoals hier onder.

makreelAantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
- 4 makrelen van dezelfde grootte
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 deciliter witte wijn (droog)
- 8 tomaten
- 2 citroenen
- peper en zout

Bereiding:
Koop de makrelen schoongemaakt, dat bespaart een hoop werk. Spoel ze nog even na onder de kraan, en dep ze droog met wat keukenpapier.

Leg nu binnenin elke vis een takje peterselie. Wrijf de vissen in met peper en zout. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden C.

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Let er op dat de schaal precies pas is, dat wil zeggen dat de vissen er krap inzitten, vlak naast elkaar. Ze moeten niet “zwemmen” in de schaal. Eenmaal in de schaal, de makrelen met nog wat peper bestrooien.

Snijdt de teentjes knoflook in plakjes en stop verdeeld over de vier vissen de plakjes knoflook er tussen. De resterende olijfolie eveneens over de vissen verdelen. De schaal, zonder af te dekkenl in het midden van de oven zetten, ongeveer 10 minuten.

Doe de wijn in een steelpannetje en kook ze even op. Haal de makrelen uit de oven, en giet de hete wijn over de vissen. Bedek tot slot de vissen met plakjes tomaat, en eventueel nog wat peper en zout.

Zet de schaal terug in de oven, en dek nu wel af. Laat het visgerecht nog 15 minuten staan, of totdat het gaar is.

Tips:
Leg de vissen op een ovale schaal, en garneer met schijfjes citroen . Serveer met een neutrale pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>