Zelfgemaakte Volkoren Crackers

Een simpel en smaakvol recept voor thuis je eigen crackers te maken.

thuisgemaakte-crackers

Ingrediënten :
1,5 kopje volkoren bloem
half kopje bloem (zonder toevoegingen)
halve theelepel zout
2 eetlepels gesmolten kokosolie of boter
2/3 kopje water
zee zout

Bereiden :
1. In een grote kom mix je de volkoren bloem en bloem zonder toevoegingen en zout met elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie (of boter) toe en het water. Mix alles goed door elkaar tot het deeg goed samen plakt en makkelijk handelbaar is, je zult het deeg een tijdje moeten kneden om dit resultaat te krijgen.

2. Plaats het deeg op een licht met bloem bedekte ondergrond. Roll het deeg zo dun mogelijk uit als je kan, maar zorg wel dat het overal even dik is.

3. Snij de randen af tot je een rechthoek of vierkant over houd en gooi het weg gesneden stuk in de kom. Met het gebruik van een scherp mes, snij je vierkantjes van 3x3cm uit het deeg.

4. Verplaats de crackers naar een ingevette ovenschaal met een spatel. Plaats de schaal in een koude oven en zet de temperatuur vervolgens op 180 graden. Bak de crackers voor 20 minuten waarbij je af en toe kijkt om in de gaten te houden of ze niet verbranden. Haal de schaal uit de oven en laat de crackers een paar minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>